IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney може да подаде оферта за придобиването на Twitter

Медийната компания работи с финансов съветник за оценката на евентуална оферта за микроблогинг платформата, твърдят източници

22:27 | 26.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Walt Disney Co. работи с финансов съветник, за да оцени евентуално подаване на оферта за придобиване на микроблогинг платформата Twitter Inc., съобщи Bloomberg, като се позова на свои източници, запознати с въпроса.

След като е бил проявен интерес към обсъждането на сделка за продажбата, Twitter е започнал процес по оценка на евентуалната си продажба. Salesforce.com Inc. също обмисля оферта, като работи с Bank of America по въпроса, твърдят други източници, пожелали анонимност поради частния характер на преговорите.

Представители на Twitter и Disney не са отговорили своевременно на запитванията за коментар.

Слуховете, че Twitter ще бъде продадена, набират сила през последните месеци, включително новината от миналата седмица за проявен интерес от страна на Salesforce, предвид спада на цената на акциите на компанията и затрудненията при привличането на нови потребители и рекламни приходи.

Ако реши да отправи оферта, Disney би могла да помогне на компанията да развие стратегията си за стрийминг на видео. Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси е член и на управителния борд на Disney.

Акциите на Twitter обърнаха тенденцията към спад при новината за интерес от страна на Disney, като поскъпнаха с 2% до 22,83 долара за брой към 14 часа местно време в Ню Йорк. Акциите скочиха с 21% в петък след съобщенията за преговори със Salesforce. Акциите на Disney поевтиняват, като губят до 2% до 91,40 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още