IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook предлага безплатен образователен софтуер в САЩ

Софтуерът позволява на децата да учат със свое собствено темпо

18:07 | 04.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Facebook предприема първите си стъпки на пазара на образованието със софтуер, който, според твърденията, ще позволява на децата да учат със свое собствено темпо, съобщава BBC.

Компанията работи заедно с неправителствената организация Summit Public Schools, която първа представя метод за преподаване, който позволява на учениците да учат онлайн и да бъдат наставлявани в клас.

Според Facebook проектът е напълно отделен от социалната му мрежа. Въпреки това обаче има известна доза скептизицъм спрямо хода на технологичната компания.

В блог публикация главният продуктов директор на Facebook Крис Кокс пише, че компанията иска да създаде класна стая „фокусирана върху амбициите на учениците“.

Системата позволява съдържанието и тестовете да бъдат предоставяни онлайн, а времето в класната стая да бъде запазено за „ръководени от учителя проекти и дейности, свързани с истинския свят“, казва той.

Самата технология има силата да вдъхне живот на ежедневните задължения като ги вкарва в контекст“, допълва Кокс.

Тя освобождава времето в класната стая, за да могат учителите да направят това, което могат най-добре – да насочват учениците си, а те самите да прекарват времето си в общи проекти, а в някои случаи, дори да си преподават един на друг“, смята той.

Не всички обаче гледат позитивно на стъпката.

„Facebook няма най-добрата репутация по отношение на неприкосновеността на личния живот“, казва Лони Хеймсън, изпълнителен директор на неправителствената организация Class Size Matters за New York Times.

Facebook заяви обаче, че инженерите работили по проекта са били подложени на „стриктен контрол по отношение на неприкосновеността на личния живот, за да се осигури защита на личните данни на учениците“.

Facebook и Summit планират да предложат софтуера на всяко заинтересовано училище.

Социалната мрежа не е единственият технологичен гигант в областта на образованието. Google предлага широка гама от образователни продукти и Chromebooks са често срещано явление в класните стаи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още