IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fujifilm осъди Motorola по патентно дело

Motorola ще трябва да плати 10,2 млн. долара за ползване на технология, за която не е получила разрешение

09:54 | 05.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Motorola Mobility обяви, че американски съд е решил тя да плати 10,2 млн. долара обезщетение за ползване без разрешение на патентована технология на Fujifilm Corp в своите телефони.

Fujifilm Copr., дъщерно дружество на базираната в Токио Fujifilm Holdings Corp., е съдена от Motorola от 2012 г., предава Ройтерс.

Компанията е обвинена, че е нарушила три от патентите, свързани с функциите на дигитална камера, както и други четири патента за предаване на данни чрез безжична връзка, например чрез Bluetooth.

Според съда нанесените щети са под исканите от Fujifilm 40 млн. долара по време на делото, което започна на 20-и април.

Съдебното жури в Сан Франциско заяви, че Motorola, която е подразделение на китайската Lenovo Group, е доказала, че три от спорните патенти – два за лицево разпознаване и един за Bluetooth, са невалидни. Motorola обаче не успя да надделее в съда по отношение на спора, свързан с конвертирането на цветни изображения в монохромни.

"Доволни сме от решението на съда, свързано с три от четирите патента, и оценяваме нашите възможности по отношение на патента, за който не успяхме да спечелим“, коментира говорителят на Motorola Уилям Мос.

Говорителят на Fujifulm не е отговорил веднага на запитването за коментар по случая.

Motorola, която Lenovo купи от Google миналата година, твърди, че патентите на Fujifilm трябва да бъдат отменени, тъй като не са наистина нови или са очевидни в сравнение с предишни патентовани изобретения.

Спорът между Fujifilm Corp. и Motorola Mobility Holdings беше разгледан от Районния съд на САЩ в Северна Калифорния.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още