Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Германски съд отхвърли забраната за продажби на iPhone и iPad

Според съда последната оферта за лицензионните условия на Apple към Motorola Mobility отчита коректно интересите на последната

Второинстанционният регионален съд в Карлсруе постанови, че Motorola Mobility Holdings Inc. не може да наложи временна забрана върху продажбите на iPad и iPhone на Apple Inc. в Германия и че тя ще наруши антимонополното законодателство, ако поиска Apple да спре продажбите на посочените мобилни устройства, съобщи MarketWatch.

Още по темата
Постановлението на съда се основава на обжалването на Apple срещу съдебното решение на първа инстанция, което бе в полза на Motorola и което накара Apple по-рано през февруари да спре продажбите.

Основанията на съда са, че Apple е направил нова оферта на Motorola за лицензионните условия на патентите, която отчита коректно интересите на Motorola.

Представители на двете компании не са били открити за коментар.

Борбата между Apple и Motorola Mobility е поредната брънка от веригата съдебни процеси, в които се въвлечени почти всички големи технологични компании, произвеждащи мобилни устройства.

През последните няколко години продажбите на смартфони се изстреляха нагоре, довеждайки до изобилие от съдебни процеси с участието на Apple, Motorola, Samsung Electronics Co. Ltd., HTC Corp. и доста други компании от технологичния бранш.


Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Китай може да се превърне в лидер в 5G технологиите