IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google инвестира в Symphony Communication Services

Стартъпът, който предлага конкурент на терминалите на Bloomberg и Thomson Reuters, е набрал 100 млн. долара в рамките на нов кръг на финансиране

13:46 | 13.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Стартъпът Symphony Communication Services, предлагащ услуги за изпращане на съобщения, обяви, че е набрал над 100 млн. долара в рамките на нов кръг на финансиране от инвеститори, сред които се нареждат Google, UBS Group и европейската фирма за рисков капитал Lakestar, предава Ройтерс.

Чат услугата на Symphony позволява на финансовите фирми, корпоративните клиенти и отделните потребители да организират цялата си дигитална комуникация в една централизирана платформа. 

Позовавайки се на анонимни източници, миналата седмица Wall Street Journal писа, че новият кръг на финансира ще оцени Symphony на около 650 млн. долара.

Други инвеститори, които се включиха в последния кръг на финансиране, са френските инвестиционни банки Natixis и Societe Generale, както и група от вече инвестирали в нея, сред които се нарежда и компанията за рисков капитал от Силициевата долина Merus Capital.

Goldman Sachs Group води група от 14 банки, включително Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase & Co в инвестирането на 66 млн. в Symphony миналия октомври, когато компанията беше създадена.

В понеделник Symphony обяви, че ще използва новия капитал, за да отговори на търсенето и да ускори експанзията на своите глобални операции.

Продуктът на Symphony е конкурент на финансовите услуги за изпращане на съобщения, предлагани от Bloomberg и Thomson Reuters. Услугата е достъпна за компании с повече от 50 потребители за 15 долара на човек месечно. По-малките компании и отделните потребители могат да я използват напълно безплатно.

Миналия месец Symphony обяви, че работи с Dow Jones за предлагането на новини в услугата ѝ. Освен това си сътрудничи с McGraw Hill Financial за интегрирането на данни и анализи от нейния продукт S&P Capital IQ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още