IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google залага на телефони, криптиращи потребителските данни

Компанията сключи партньорство със Silent Circle за използването на Android в смартфони, които се грижат за сигурността на личната информация

13:55 | 31.07.15 г.
Google залага на телефони, криптиращи потребителските данни

Тъй като все повече служители извършват бизнес и лични дейности на един и същи смартфон или таблет, компаниите търсят начини да защитят личните данни на хората.

Google обяви, че ще си партнира със Silent Circle - базиран в Женева производител на телефони, които опазват личните данни на потребителите, пише Wall Street Journal.

Телефонът на Silent Circle - Blackphone, който криптира разговорите, съобщенията и данните, е част от вълна от инструменти за поверителност, които се появиха, след като бившият служител на Агенцията за национална сигурност в САЩ (NSA) Едуард Сноудън разкри, че властите са извършвали шпионаж. Фирмата е толкова загрижена за сигурността на данните, че дори не следи имената на собствените си клиенти.

Благодарение на новото партньорство следващата версия на Blackphone ще бъде с операционната система на Google - Android, посочват двете компании. Google обаче събира огромни обеми от потребителски данни през Android, които продава за реклама.

Пуснатият по-рано тази година Android for Work е софтуерен пакет, който позволява на потребителите да отделят професионалното от личното ползване на смартфона. Освен това има специални функции за управление на достъпа на служителите до корпоративна информация, както и част от услугите на Google - Gmail, Contacts, Calendar, Docs, Sheets и Slides.

За Google партньорството е възможност да се справи с проблемите със сигурността, които възпрепятстват приемането на нейната мобилна операционна система Android на работното място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още