IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Струва ли си да се инвестира в онлайн видео съдържание?

Слуховете, че Apple ще стартира абонаментна услуга, подобна на Netflix, все повече се увеличават

18:03 | 03.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Според статия на Variety Apple обмисля стартирането на собствено оригинално видео предаване. Макар че идеята на Apple да създава телевизионни предавания, а най-вероятно и филми, може би на пръв поглед изглежда странна, има много причини защо подобен ход на компанията има смисъл, коментира Statista.

Първо, очаква се Apple да представи нова версия на Apple TV през следващата седмица. Слуховете обаче са, че заедно с телевизора компанията може да стартира абонаментна услуга, подобна на Netflix.

А има ли по-добър начин да промотираш подобна услуга от това с нея да предлагаш уникално съдържание? В крайна сметка Apple притежава толкова много финансови средства, че може лесно да си позволи инвестиция за милиарди долари за създаването на оригинално съдържание, ако това ще ѝ позволи да продава повече устройства Apple TV, iPad и iPhone.

Второ, видео пазарът в интернет се разраства бързо. Според графиката на Statista, базирана на данни от Digital Market Outlook на сайта, потенциалът за растеж на видео сектора в интернет е много по-голям, отколкото на дигиталната музика.

Очаква се годишните приходи от директно излъчване и свалянето на видео съдържание да нараснат с повече от 6 млрд. долара между 2014 и 2020 г., което е почти четири пъти повече от ръста на пазара на дигиталната музика. Взимайки предвид факта, че директното излъчване с абонамент е основният двигател на растеж на онлайн видео пазара, има смисъл в идеята на Apple да влезе в играта, преди Netflix, Amazon и Hulu да са завзели напълно пазара.

Infographic: Online Video - A Billion-Dollar Opportunity | Statista

Още графики можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още