IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакнаха и акаунтите на HBO в социалните мрежи

Зад пробива стои групата OurMine

12:44 | 17.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Game of Thrones Facebook page</em></p>

Снимка: Game of Thrones Facebook page

Няколко от акаунтите на HBO в социалните мрежи бяха хакнати късно в сряда, превръщайки се в поредната част от проблемите със сигурността на компанията след изтичането на сценарии за ключови сериали като „Игра на тронове“, пише CNBC.

Акаунтът @hbonow в Twitter е бил хакнат от група, наречена OurMine. Същите хакери са компрометирали и основните акаунти @HBO и @GameOfThrones.

Същото се е случило и с Facebook страницата на „Игра на тронове“, а хакерите са направили публикация, в опит да превърнат хаштага #HBOHacked в тренд.

OurMine е отговорът за редица сериозни хакерски атаки на акаунти в социални мрежи, включително тези на изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг и на изпълнителния директор на Google Сундар Пичай.

В публикациите си OurMine искат от HBO да се свържат с тях. Написаното от хакерите беше изтрито от HBO, след като компанията си върна контрола върху акаунтите, но потребителите на социалните мрежи публикуваха скрийншоти.

HBO не е открита за коментар от CNBC.

Всичко това се случва само седмици след проблемите със сигурността на компанията. Сценарии на предавания като „Игра на тронове“ изтекоха в интернет по-рано този месец. Хакерите искаха пари, равняващи се на заплатите им за шест месеца, твърдейки, че изкарват между 12 и 15 млн. долара от кражбата на интелектуална собственост и от блокирането на системите на компании.

HBO предложи 250 хил. долара на хакерите, сочи имейл, разгледан от CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още