IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP се разделя официално на 1 ноември

Новината съобщи лично главният изпълнителен директор на компанията

11:49 | 03.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Hewlett-Packard Мег Уитман обяви, че разделянето на компанията на HP Inc и Hewlett-Packard Enterprice ще влезе в сила на 1 ноември, предава Ройтерс.

Уитман обяви новината на 2 юни по време на технологичното събитие на компанията HP Discover 2015, което се проведе в Лас Вегас.

През октомври вторият в света производител на персонални компютри разкри, че ще се раздели на две публични компании. Тя реши да раздели своя бизнес с компютри и принтери от бързо развиващия се бизнес със софтуер, сървъри и мрежово оборудване.

Разделянето ще струва милиарди долари, но се очаква това да доведе до постигане на икономии на разходите в размер от около 1 млрд. долара годишно, разкриха по-рано от Hewlett-Packard.

Компанията твърди, че ще похарчи общо 1,8 млрд. долара за планираното преструктуриране. Тя ще плати други 950 млн. долара под формата на данъци, за да осъществи разделянето си.

През второто фискално тримесечие, което завърши в края на април тази година, приходите на Hewlett-Packard отбелязаха спад със 7 на сто на годишна база и достигнаха 25,5 млрд. долара. Компанията обяви, че печалбата ѝ за периода е 87 цента на акция, което надмина очакванията на анализаторите.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още