IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Google навлиза в света на споделеното пътуване

Компанията пуска услугата RideWith в Израел

13:48 | 06.07.15 г.
И Google навлиза в света на споделеното пътуване

Компанията за онлайн картографиране Waze, която е собственост на Google, стартира пилотна програма за споделено пътуване в Израел, която позволява на потребителите да плащат на шофьорите малки такси, за да ги откарат до работа или до друго място, предава Ройтерс.

Новото приложение, наречено RideWith, ще използва навигационната система на Waze, за да научи маршурите, по които шофьорите преминават най-често и да ги свърже с тези, по които хората се возят най-често в една и съща посока.

Google купи базираната в Израел Waze, която използва сателитни сигнали от смартфони, за да предлага информация за трафика в реално време. Сделката беше сключена преди две години и е на стойност близо 1 млрд. долара.

“Провеждаме малки частни тестове в района на Тел Авив на концепцията за споделено пътуване, но в този момент нямаме какво повече да споделим”, посочват от Waze.

Шофьорите ще бъдат ограничени само до две пътувания на ден и няма да могат да печелят заплата от RideWith, твърди източник, близък до компанията. Това разграничава услугата от бизнеса на Uber, където водачите спокойно могат да печелят.

Waze не очаква да разполага с достатъчно водачи, за да отговори на първоначалното търсене. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още