IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японска компания съди Apple за използването на термина "animoji"

Това е "учебникарски пример" за умишлено нарушение, твърди Emonster

17:01 | 21.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японска софтуерна компания съди технологичния гигант Apple в американски съд във връзка с търговска марка за термина "анимоджи" (animoji), посочвайки, че компанията на Тим Кук е откраднала името, за да го използва за функция в своя iPhone X, предава Ройтерс. 

Базираната в Токио Emonster се обърна към Федералния съд в Сан Франциско тази сряда, като твърди, че притежава търговската марка за термина animoji в САЩ и използването на думата в случая е "учебникарски промер" за умишлено нарушение. 

Говорител на Apple е отказал да коментира въпроса.

Функцията на Apple animoji позволява на потребителите да анимират изражения на лицето на емоджита, използвайки технология за лицево разпознаване. Тази опция ще бъде включена в iPhone X, който се планира да излезе на пазара през ноември. 

Фил Шилер, главният маркетинг директор на Apple, изтъкна animoji функцията по време на представянето на iPhone X на 12 септември, определяйки я като "страхотно преживяване" при комуникацията със семейството и приятелите.

Главният изпълнителен директор на Emonster Енрике Бонансеа пуска на пазара приложение за анимиране на текст през 2014 г., което е наречено Animoji. Тогава той регистрира и търговска марка с името на продукта, сочат документите по делото.

Apple е напълно запозната с приложението на Emonster, защото то е достъпно за сваляне от нейния магазин за приложения App Store, допълва делото. 

"Apple реши да вземе името и да се преструва пред света, че "Animoji" е измислено от Apple", посочва в жалбата си Emonster.

Японската фирма твърди, че търси неназована сума за нанесените щети и настоява съдът да забрани на Apple да използва термина, докато делото тече.

Инвеститорите виждат в iPhone X, който ще се продава за 999 долара, възможност Apple да обнови линията си от смартфони, която изостава спрямо конкурентите по нови функции. 

IPhone X се зарежда безжично и има камера за лицево разпознаване, която заменя сензора за разпознаване на пръстов отпечатък за отключване на телефона. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още