IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска компания пуска на пазара извиващ се около ръката смартфон

Телефонът може да се носи около китката като часовник или гривна

17:15 | 26.05.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Moxi Group</em></p>

Снимка: Moxi Group

Малка китайска стартъп компания скоро ще представи смартфон, който може да се извива изцяло около ръката, съобщава CNNMoney.

Устройството, създадено от Moxi Group, ще включва гъвкав тъчскрийн, който ще може да работи и когато е извит и носен като часовник или гривна, твърди компанията.

Извиващият се екран използва графен, най-тънкия материал в света, който обаче в същото време е силен, лек, прозрачен и гъвкав. Moxi казва, че вече е произвела прототип на телефона и планира да продаде 100 хил. броя в Китай до края на годината.

Това наистина е забележителна иновация, ако успее да се наложи. Засега никоя друга компания не предлага на пазара изцяло извиващ се смартфон.

Все пак обаче има и една уловка: първоначално телефоните ще имат само черно-бели дисплеи. Компанията казва, че има за цел и изцяло цветна версия, но до 2018 г., тъй като технологията е по-трудна за създаване.

Очаква се смартфоните да се продават на цена от 5000 юана (760 долара) в Китай. За сравнение - най-евтината версия на iPhone 6s на Apple се продава за 5288 юана (806 долара).

Едни от най-големите технологични компании като Samsung и LG също работят по огъващи се тъчскрийни и разработват продукти като графен, твърди Никол Пен, анализатор в консултантската компания Canalys. Засега обаче нито една компания не е представила разработка, близка до тази на Moxi.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още