IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските власти са претърсили офиса на Uber в Чънду

Властите разследват американската компания по подозрение за нелицензирани операции, предава Синхуа

10:09 | 07.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Властите в югозападния китайски град Чънду са посетили офиса на Uber в сряда в рамките на ново разследване на услугата за споделено пътуване, обяви говорителят на транспортната комисия в града.

Това е второто посещение на властите в офис на Uber в Китай през изминалата седмица. Новинарската агенция Синхуа обяви в петък, че властите в Гуанджоу са претърсили офиса на американската компания по подозрение за „нелицензирани операции“, съобщава Ройтерс.

„Някои от нашите отдели посетиха офисите на Uber за провеждане на интервюта или за разследване“, коментира говорителят, който разкрива само фамилното си име – Рен. По думите ѝ тя не знае повече подробности за разследването.

Говирителят на Uber в Китай посочва, че това са рутинни посещения, позовавайки се на изявление от страна на транспортния комитет в Чънду. Той също не разкрива детайли по темата.

„Няма никакви проблеми с платформата на Uber и с бизнеса ѝ, както обикновено“, коментира говорителят в изявление.

Uber, която е оценена на около 40 млрд. долара, е сравнително закъсняла в Китай, където броят на потребителите на мобилни приложения за наемане на такси се очаква да се увеличи тройно от 2013 до 2015 г., достигайки общо 45 млн., сочи китайската компания за проучвания iResearch.

Местните фирми Kuaidi Dache и Didi Dache, които са подкрепяни съответно от технологичните гиганти Alibaba Group Holding и Tencent Holdings, имат 90% пазарен дял. През февруари двете фирми обявиха, че ще се слеят в едно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още