IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Книжата на Apple се доближават до корекция

Акциите на компанията продължават да поевтиняват след поява на нови слухове за намаляване на производството на компоненти

10:08 | 26.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Apple понижиха стойността си в понеделник, доближавайки се до корекция след поява на слух, че компанията е казала на поддоставчиците си да намалят снабдяването с части за предстоящия нов смартфон iPhone X, предава Ройтерс.

Digitimes писа, позовавайки се на анонимни източници, че поддоставчиците на Apple доставят едва 40% от първоначално поръчаните компоненти за премиум телефона, който влиза в продажба в началото на ноември.

Това засилва притесненията на Wall Street за търсенето на новите устройства на Apple след пускането на iPhone 8 в понеделник. Той е и значително по-евтин модел от iPhone X.

Apple отказва да коментира въпроса.

Някои инвеститори видяха в по-слабия дебют на iPhone 8 знак, че потребителите изчакват iPhone X, чийто екран покрива цялата предна част на устройството и ще се продава в САЩ за 999 долара.

На фона на големите разпродажби на технологични акции в понеделник книжата на Apple завършиха търговията със спад на цената от 0,9%, като с това загубата от 1 септември досега достига 9%.

Много инвеститори определят корекцията като 10-процентен спад.

Въпреки че броят на хората, които се редят пред магазините на Apple, спадна през последните няколко години, докато много купувачи предпочитат за пазаруват онлайн, слабото представяне на последния iPhone се дължеше предимно на по-слабите оценки от експерти и потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още