IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато здравеопазването и технологиите вървят ръка за ръка

Двете области ще намират все повече допирни точки, а акселераторската програма на Bayer е само единият от примерите за това

17:44 | 29.05.17 г.
Когато здравеопазването и технологиите вървят ръка за ръка

Здравеопазването все повече използва дигиталните технологии и ще виждаме все по-добри примери за това. Същевременно непрестанно се говори за анализ на големи данни в здравеопазването, което е само едно от доказателствата за случващото се. Това коментира в седмичното обзорно технологично предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Елисавета Владова, специалист “Корпоративни комуникации” в Bayer.

Всичко това мотивира компанията за поредна година да организира своята акселераторска програма Grants4Apps.

Всъщност акселераторът, който е базиран в Берлин, търси стартиращи компании, занимаващи се с дигитални технологии в сферата на здравеопазването, чиито софтуерни, хардуерни и технологични проекти създават добавена стойност за лекари и пациенти.

Инициативата вече е на пет години, като тази година поема в още една посока. Освен стартиращи компании, през 2017 г. Bayer търси и вече зрели фирми. Акселераторът е насочен към стартиращия бизнес, докато втората програма цели сътрудничество с фирми в по-напреднал етап от развитието си. Идеята е, че компанията търси такива, които да работят по решаването на проблеми в терапевтичните области, в които се развива Bayer.

“Философията на двете програми е различна”, твърди Елисавета. Ако при първата често се говори по-скоро на проект, който е по-скоро в процес на реализация, то във втория случай говорим по-скоро.

Стартъпите имат възможност да кандидатстват до 31 май, докато зрелите компании ще имат малко по-дълъг срок - до 30 юни.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още