IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компании проявяват интерес към придобиването на Bang & Olufsen

Това доведе до поскъпване на акциите на фирмата

09:17 | 27.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Датският производител на висок клас телевизори и аудио компоненти Bang & Olufsen обяви, че е получил предложения за евентуално придобиване, което е дало тласък на цените на акциите ѝ, пише Bloomberg.

90-годишната компания е била потърсена с потенциални оферти, благодарение на което цената на книжата ѝ е скочила с 34%.

Производителят на телевизори за над 8000 долара се бори с намаляващия брой на купувачите на нейните потребителски стоки в резултат на спада на цените на телевизорите с плоски екрани и факта, че все повече хора слушат музика от смартфоните си.

Слуховете за проявен интерес за придобиване започнаха да се чуват още от началото на 2008 г., когато тогавашният главен изпълнителен директор Торбен Сьоренсен беше отстранен от поста си, а заради лошите продажби по празниците акциите загубиха повече от една четвърт от стойността си само за ден.

Компанията е наела Carnegy, която ще разглежда потенциалните купувачи и техните оферти, твърди източник, пожелал анонимност.

Това не е първият път, в който се говори за придобиването на Bang & Olufsen, така че новината не е никак изненадваща, твърди Оле Йенсен от Sydbank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още