IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания на Сирма Груп отчита 62% ръст на приходите в САЩ за 2014 г.

През миналата година Щатите са най-бързо развиващият се пазар на Онтотекст с приходи малко над 1 млн. долара

11:38 | 21.04.15 г.
Компания на Сирма Груп отчита 62% ръст на приходите в САЩ за 2014 г.

Доставчикът на семантични технологии Онтотекст, част от Сирма Груп Холдинг, обяви, че компанията е постигнала 62% ръст на приходите в САЩ през 2014 г.

След разширяване на екипа на Ontotext USA през миналата година САЩ е най-бързо развиващият се пазар на Онтотекст с приходи малко над 1 милион долара.

В Северна Америка Онтотекст реализира значително увеличение на приходите в няколко сектора: здравеопазване, финансови информационни агенции, публичен сектор, медии и културно наследство.

През 2015 г. компанията очаква увеличаване на приходите с над 100%.

„Онтотекст удвои своите усилия в САЩ през 2014 година и продължава да расте и през настоящата година“, каза Тони Агреста, управляващ директор на Онтотекст за САЩ.

„Ние увеличихме инвестициите си в продажби, маркетинг, партньорства и развитие на технологичните ни решения, като нашите клиенти и възможностите за бизнес се увеличиха драстично.“

Онтотекст предлага набор от семантични технологии, които могат да бъдат интегрирани в приложения за извличане на информация от текстови масиви.

Един от проектите, които внедряват технологиите на Онтотекст в САЩ, е реализиран от друга фирма в Сирма Груп – Сирма ИТТ създава софтуерна система за Националната галерия на САЩ. Става дума за система за документиране, съвместна работа и управление на процесите по реставрация на произведения на изкуството.

„Наблюдаваме положително развитие на пазара. Ръстът на обема на неструктурираните данни и напредъка в семантичните технологии водят до все по-широко използване на последните. Днес водещите компании разбират, че огромни обеми от структурирани и неструктурирани данни могат да бъдат семантично индексирани за подобрено откриване, анализ и преизползване“, добави Агреста.

През февруари Сирма Груп Холдинг АД обяви, че подготвя първично публично предлагане (IPO) на Българска фондова борса. В края на март Комисията за финансов надзор (КФН) поиска от софтуерната компания да отстрани в едномесечен срок непълноти и несъответствия в своя проспект за планираното предлагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още