IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компютърна игра, разработвана в България, търси подкрепа от фенове

Phoenix Point разказва за постапокалиптичен свят, в който извънземна раса превзема планетата ни

22:06 | 26.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Компютърна игра на софийското студио Snapshot Games събра над 300 хил. долара, или 540 хил. лева, за по-малко от 24 часа. Phoenix Point беше пусната за подкрепа от фенове в 19.00 ч. вчера, като до края на кампанията ѝ има цели 42 дни, съобщават от екипа, цитирани от БТА.

Ветеранът в гейм индустрията Julian Gollop е избрал България за своята дейност преди повече от 10 години и това е втората игра, разработена от него и софийския му екип.

Талантливите разработчици създават предстоящата походова стратегия от офиса си в квартал "Дианабад" и са уверени в качествата на своята творба. Това е и причината да заложат амбициозната цел от 500 хил. долара, които да съберат от почитатели, вместо да се договорят с голяма корпорация.

Предишната игра, направена на наша територия от Julian Gollop, събра над 200 хил. долара в платформата за публично финансиране Kickstarter. Заглавието ѝ е Chaos Reborn и все още върви отлично в Steam, отбелязват от компанията.

Phoenix Point разказва за постапокалиптичен свят, в който извънземна раса превзема планетата ни и малкото оцелели хора се опитват да отвърнат на удара. Увличащата атмосфера е вече добре позната на аудиторията и е известна благодарение на игри, създадени от Gollop преди повече от две десетилетия.

Планът за пускане на играта предвижда това да се случи в края на 2018 г., като за целта екипът на Julian Gollop трябва значително да се разрасне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още