IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗП завежда колективен иск срещу мобилните оператори заради игра

Комисията дава на съд M-tel, Globul и Vivacom за агресивната и подвеждаща реклама на играта "Стани милионер"

11:37 | 29.11.11 г. 2
КЗП завежда колективен иск срещу мобилните оператори заради игра

Комисията за защита на потребителите (КЗП) завежда колективни искове срещу трите мобилни оператора MTel, Globul и Vivacom за агресивна практика - изпращане на настойчиви и непоискани търговски съобщения за играта "Стани милионер", съобщи Dnes.bg.

До момента в Комисията са постъпили над 260 жалби на потребители заради играта.

Проверката на КЗП е констатирала, че организаторът на играта - "Ню геймс" ООД, с действията си заблуждава потребителите, като премълчава съществена информация, отнасяща се до начините за участие и отказ от играта.

Проверката е установила още, че обажданията към потребителите внушавали, че участието им е безплатно, а в същото време техните отговори се таксували.

Заблуда се e съдържала и в текстовете на подканващите SMS-и, които създавали впечатление у потребителите, че вече са избрани за участие в разпределянето на наградите и единствено е необходимо да се обадят или да изпратят SMS.

В началото на годината при провеждане на аналогична хазартна игра "SMS за милиони" – "Пари на мига", трите мобилни оператора са прилагали същата агресивна търговска практика, допълват от КЗП.

Още новини за технологии четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
ABBA
преди 12 години
Да бе, тая история с SMSите е много нагла!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
FINTA
преди 12 години
Правилно, но за съжаление в КЗП работят такива неграмотници, че юристите на мобилните оператори ще ги изядат с парцалките!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още