IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LAUNCHub подбира през март компаниите, в които да инвестира

Фондът за сийд финансиране търси стартиращи компании и екипи от дигиталната сфера

08:59 | 27.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: LAUNCHub</em></p>

Снимка: LAUNCHub

Фондът за сийд финансиране LAUNCHub обяви, че от началото на март до 23-и март включително ще разглежда кандидатури за финансиране на компании. Кандидатстването ще завърши със събитието „Дълъг уикенд“ през април, съобщават от компанията.

За целта фондът вече е публикувал въпросник, който желаещите финансиране стартиращи компании и екипи от дигиталната сфера могат да попълнят, за да кандидатстват за инвестиция в размер на до 200 хил. евро.

Всички детайли за процедурата по кандидатстване са обявени на сайта на фонда, а от екипа съветват преди подаването на въпросника той да бъде със статус „Finalized”. Онези, които не са завършени и в тях липсват отговори, няма да бъдат разглеждани. 

Селекцията ще протече до 23-и март. Тя ще определи кои компании ще получат покана за участие в тридневно събитие в април тази година от серията „Дълъг уикенд“ (Long Weekend). На него, след интензивна работа с екипа на фонда, най-добре представилите се екипи ще могат да получат одобрение за инвестиция срещу дялово участие.

С приоритет ще се ползват компании, отговарящи на критериите за подбор на LAUNCHub – вече формирани и работещи екипи, близо до прототип, които имат първа обратна връзка от потребителите, както и доказан интерес към продукта си.

Наскоро фондът финализира допълнителни инвестиции в три от компаниите си с обща стойност близо 200 хил. евро.

От 2012 г. насам, когато е създаден фондът, LAUNCHub е договорил инвестиции на стойност близо 5,7 млн. евро. Той има общо 53 стартиращи компании в своето портфолио. В рамките на тригодишен период фондът е успял да привлече и допълнително 5,8 млн. евро за компаниите си под формата на външни инвестиции. 

Припомняме, че през 2012 г. Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) избра Eleven и LAUNCHub да управляват финансовия инструмент за подкрепа на предприемачеството и предоставяне на първоначално финансиране (Acceleration & Seed Fund). Инициативата стартира тогава с 21 млн. евро по линия на JEREMIE в рамките на ОП "Конкурентоспособност". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още