IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Display отчете най-високата тримесечна печалба от четири години

Компанията се възползва от голямото търсене на LCD дисплеи

17:42 | 28.01.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Южнокорейската компания LG Display отчете най-високата си тримесечна печалба от почти четири години насам, стимулирана от търсенето на LCD дисплеи от производителите на телевизори и от клиента ѝ Apple, предава Ройтерс.

Печалбата оправда очакванията и анализаторите заявиха, че най-големият производител на LCD дисплеи вероятно ще се радва на силен растеж и на печалбата си през тази година, тъй като търсенето на висок клас телевизори вероятно ще се увеличи.

От своя страна, Apple обяви рекордни продажби на iPhone за фискалното тримесечие, приключило на 27-и декември, и планира да пусне на пазара своя умен часовник през април. Последното предполага по-нататъшни продажби на дисплеите на LG.

Глобалните продажби на LCD дисплеи за цялата година вероятно ще се повишат с около 7 на сто до 251 млн. единици, тъй като потребителите постепенно ще преминат към по-големи телевизори, сочи доклад от края на декември на компанията за проучвания DisplaySearch.

LG Display обяви, че оперативната ѝ печалба е нараснала почти двойно за периода октомври-декември 2014 г. спрямо година по-рано до 625,8 млрд. вона (580,14 млн. долара). Консенсусната прогноза на анализаторите, запитани от Thomson Reuters, беше за 623 млрд. вона.

Печалбата е най-високата от тримесечието януари-март 2011 г. LG Display прогнозираше около 5% растеж на продажбите и стабилни цени за периода октомври-декември спрямо предходното тримесечие.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още