IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Line осъществи първото си придобиване

Приложението за изпращане на съобщения купи компания за музикален стрийминг

10:52 | 19.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Line, едно от най-популярните мобилни приложения за изпращане на съобщения в Азия, направи първото си придобиване, пише Wall Street Journal.

Базираната в Токио компания, която е подразделение на южнокорейската интернет фирма Naver, обяви в четвъртък, че купува приложението за стрийминг на музика MixRadio от неговия сегашен собственик Microsoft.

Финансовите параметри на сделката не са разкрити. Говорителят на Line заяви, че това е първия път, в който компанията придобива друга фирма.

Фокусът на Line върху музиката е част от стратегията ѝ за изграждане на едно място за комуникация, търговия и забавление. Приложението вече е свързано с редица услуги, включително игри и онлайн продажби, а сега компанията се подготвя да пусне собствена стрийминг услуга, наречена Line Music.

Засега не е ясно дали Line Music и MixRadio ще работят заедно или ще споделят технологични и други ресурси. Line обмисля дали те да бъдат напълно отделни услуги, коментира говорителят на компанията.

Миналата седмица Line създаде джойнт венчър, наречен Line Music, заедно с японската звукозаписна компания Avex Digital и Sony Music Entertainment. Фирмата твърди, че ще разкрие повече детайли за Line Music по-късно. През октомври пък обяви, че планира тази година да пусне услугата.

Line има потребители в много части на света, но основните ѝ пазари са Япония, Тайван, Тайланд и Индонезия. Ръководството на компанията заяви, че иска да превърне приложението в място за различни мобилни услуги, не само в Япония, но и по целия свят.

Но за да постигне това, тя трябва да се пребори с жестоката конкуренция от страна на други азиатски мобилни приложения за изпращане на съобщения като WeChat, която е собственост на интернет гиганта Tencent Holdings.

WeChat, която има 486 млн. активни потребители предимно в Китай, също е интегрирала мобилни игри, онлайн продажби и други услуги в приложението си. Някои от новите предложения на Line, които бяха разкрити през октомври, включват мобилни плащания и възможност за извикване на такси. Те обаче са близки до тези, които WeChat вече предлага в Китай. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още