IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft е водила преговори с транспортния регулатор в Лондон

Ситуацията за Uber в британската столица може да се окаже много по-неприятна

09:17 | 26.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Lyft, най-големият американски конкурент на Uber на пазара на споделени пътувания, се е срещнал неколкократно с представители на транспортния регулатор в Лондон в последната година - знак, че може да е набелязал града за международната си експанзия, предава Ройтерс.

Transport for London, която съблюдава работата на такситата и услугите за споделено пътуване, е публикувала подробности за срещите си с директори на Lyft, в отговор на запитване на британското правителство за свобода на информацията през юли.

Ако Lyft навлезе на лондонския пазар, Uber ще се сблъска с първия си добре финансиран конкурент в Европа, докато се бори с решението на регулатора да не възстановява лиценза й.  Lyft е набрала около 2,6 млрд. долара финансиране, включително в инвестиционен кръг от 600 млн. долара през април, сочат данни на Crunchbase.

Сред инвеститорите в Lyft е General Motors.

Лондонският транспортен регулатор в петък реши да не подновява лиценза на Uber, позовавайки се на лошия подход на фирмата към съобщаването на сериозни криминални прояви и други проблеми.

Lyft вече е сигнализирала, че ще се стреми към експанзия извън САЩ. Главният изпълнителен директор на фирмата Логан Грийн коментира пред Associated Press през август, че Lyft е планирала да стане международна „в не много далечно бъдеще“.

Говорител на Lyft отказва да коментират в какъв момент ще се започне експанзията, както и в какви отношения е Lyft с властите в Лондон. В момента компанията предлага услугата си за споделено пътуване в повече от 600 града, покривайки близо 95% от населението в САЩ.

Четирима представители на регулатора са се срещнали през декември 2016 г. с главния стратегически директор на Lyft Рай Капур, както и с Майкъл Масерман, директор за отношенията с международните власти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още