IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Евънс е новият президент на Alibaba Group

Той ще отговаря за експанзията на компанията в чужбина

23:06 | 04.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Майкъл Евънс е новият президент на Alibaba Group

Alibaba Group Holding обяви, че назначава Майкъл Евънс за свои президент, като назначението му влиза в сила веднага, пише Wall Street Journal.

Той ще се съсредоточи върху стратегията за експанзия в чужбина на китайския гигант електронната търговия, като идеята е  да изгражда партньорства с производители и търговци в Европа, Азия, Сверна и Южна Америка, за да има помогне да продават продуктите си в Китай.

Alibaba насърчава трансграничната електронна търговия, тъй като тя е позволява онлайн пазарът в страната да расте и да става по-конкурентен. Компанията се опитва да отговори на нарастващия апетит на китайските потребители към вносни продукти в определени категории, включително козметика, бебешки храни и хранителни добавки.

Евънс, който беше независим член на борда на Alibaba Group от нейното първично публично предлагане през септември, ще продължи да бъде член на управителния съвет, обявиха от компанията. Позицията му е нова, макар че компанията вече има президент, който работи за вътрешните връзки с обществеността и с властите.

Евънс е прекарал 20 години в Goldman Sachs, където беше заместник-председател от 2008 до 2013 г., като отговаряше и за операциите на компанията в Азия. Новият президент на Alibaba е канадец, който често пътува до Китай и се познава с основателя на компанията Джак Ма от повече от десетилетие. Засега Евънс ще продължи да работи от Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tyrista
преди 8 години
RBI keeps policy rate at 7.25%, choosing to wait for clarity on the monsoon season and timing of Fed rate hikes.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още