IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MasterCard ще закупи аналитичната компания APT за 600 млн. долара

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2015 г.

20:30 | 28.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
MasterCard ще закупи аналитичната компания APT за 600 млн. долара

MasterCard Inc. ще придобие аналитичната компания Applied Predictive Technologies (APT) за 600 млн. долара, съобщава Wall Street Journal.

Компанията за платежни услуги ще се сдобие с аналитичния софтуер на дружеството, който помага на фирмите да следят различни неща като ценообразуването, своите маркетинг и реклама. Сделката ще помогне на MasterCard да диференцира услугите, които предоставя на търговците.

APT помага на фирмите да управляват инвестициите си и да опитат да подобрят финансовите си резултати, използвайки анализи, за да проектират, измерят и настроят своите маркетингови и рекламни дейности.

От MasterCard поясняват, че сделката допълва последната й придобивка – лондонската консултантска и аналитична компания в търговията на дребно 50ne, която закупи през ноември миналата година.

Клиентите на APТ са компании от редица области, а дружеството разполага с офиси в цял свят.

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2015 г.

MasterCard, която отчита положителни резултати, след като потребителите в САЩ продължават да се възстановяват от икономическата криза, се опитва да навлезе на пазари, доминирани от конкурента Visa.

От своя страна АРТ е основана през 1999 г. През 2013 г. поделението на Goldman Sachs Group за банкиране на дребно инвестира 100 млн. долара в компанията, която е получавала свежи ресурси и от Accel-KKR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още