IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft: Великобритания трябва да остане в ЕС

Според американската технологична компания Brexit би довел до ограничаване на инвестициите

10:57 | 18.05.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft коментира, че Великобритания трябва да остане в Европейския съюз (ЕС), ако иска да получава повече инвестиции. Американската технологична компания направи коментара си в деня, в който Конфедерацията на британската индустрия (CBI) призова бизнесът  да обсъди вота със служителите си, предава Ройтерс.

Microsoft има около 5 хил. служители във Великобритания и планира да предложи на европейците отдалечен достъп до данните от центровете ѝ, базирани в страната. Компанията тя твърди, че бъдещата инвестиция може да представлява риск, ако Великобритания гласува в полза на напускането на ЕС на референдума, който ще се проведе през следващия месец.

„Нашето мнение е, че Великобритания трябва да остане в ЕС“, пише в уебсайта на компанията главният изпълнителен директор на Microsoft за страната Майкъл Ван дер Бел. „Оставането на страната в ЕС подкрепя продължаващите и бъдещи инвестиции от Microsoft и други компании“, допълва той.

Конфедерацията на британската индустрия също заяви, че има силен икономически аргумент Великобритания да остане в ЕС, ето защо е добре фирмите да обсъдят потенциалните проблеми със своите служители.

„Отговорните бизнес лидери трябва да дават на своите служители избор да разберат какво въздействие би могъл да има Brexit върху растежа на компанията, работните места и местната общност“, коментира генералният директор на CBI Каролин Феърбарн.

По думите ѝ не става дума за това да се каже на хората как да гласуват, а да се проведат спокойни, ясни разговори, базирани на доказателства за това какво може да понесе бизнеса.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis12
преди 7 години
Да ве неква си копютърна фирмица тея микрософтците и без тва кат пипнат нещо и става мазало, сега седнали акъл на Англичаните да дават дет корените са им от там разбийш ли и именно благодарение на кралицата съществува това недоразумение Сашш, че и езика им говорят .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
хамерика , баце...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
michaelis12
преди 7 години
Microsoft: Великобритания трябва да остане в ЕС --------------------------------------------------------------------------------а тея па кои са и за кви се имат, та да дават съвети дет не ги е учила майка им ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още