IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 90% от българчетата са в интернет всеки ден

Новото поколение ползва все повече смартфона като устройство за достъп до световната мрежа и контролът от страна на родителите става все по-труден

15:11 | 18.05.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Над 90% от българчетата са в интернет всеки ден

Над 90% от българските деца ползват интернет всеки ден, сочи проучване сред семейства с деца на възраст 9-16 години в 25 европейски държави. Това съобщи заместник-министърът на информационните технологии Валери Борисов при откриването на кръгла маса за защитата на децата в интернет пространството, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Изследването установява още, че българските родители са сред най-интересуващите се от онлайн контактите на своите деца.

Новото поколение ползва все повече смартфона като устройство за достъп до световната мрежа и контролът от страна на родителите става все по-труден, добави заместник-министърът.

По думите му ролята на семейството и институциите сега е да научат децата за опасностите, които крие интернет, за начините да реагират на рисковете и да регулират поведението си в мрежата. „Те трябва да знаят, че възможностите вървят ръка за ръка с рисковете“, каза още Валери Борисов.

Българските деца са на челните места в ЕС по показатели като интернет употреба в собствената си стая, достъп през мобилен телефон и всекидневна употреба. Съществуват големи различия между поколенията, като повечето деца заявяват, че знаят повече от родителите си за интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
vstoykov
преди 8 години
Вредни меми могат да се прихванат не само от Интернет.Но за съжаление каквито родителите - такива и децата. Мнозинството от родителите възпроизвеждат вредни меми (пушене, пиене на алкохол, различни форми на показно потребление, гледане на телевизия) и няма нищо чудно, че и децата им прихващат същите меми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още