IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix съди свой бивш вицепрезидент

Компанията го обвинява, че е приемал подкупи от фирми, с които Netflix е работила

17:48 | 26.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Стрийминг услугата Netflix съди бившия си вицепрезидент на IT операциите Майк Кейл, посочвайки, че той е приемал подкупи от компании, с които работи фирмата. В момента Кейл е директор по комуникациите в Yahoo, пише Wall Street Journal.

Netflix обвинява Кейл в измама, неизпълнение на задължения и други неправомерни действия. Обвиняемият не отговаря на запитването за коментар по темата.

От своя страна говорителят на Netflix твърди, че компанията не желае да коментира спора. Yahoo също отказва да говори за случая.

Делото е заведено в Калифорнийския окръжен съд. По думите на Netflix тя е платила на две IT компании – ViastraIT и NetEnrich общо 3,7 млн. долара от 2012 г. до напускането на Кейл през август 2014 г.

Netflix твърди, че той е приемал комисиони от 12% до 15% от месечните такси, които услугата е плащала на компаниите.

„Разследването на Netflix разкрива, че Кейл може да е получавал рушвети и от други фирми, които са сключили договори с Netflix”, посочва компанията в жалбата си.

Докато беше в Netflix, Кейл насочи компанията към публичните облачни услуги. През ноември той се присъедини към борда на IT компанията ElasticBox като стратегически съветник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още