IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia повиши годишната си прогноза след завръщане към печалба

Компанията отчита 13% ръст на приходите за третото фискално тримесечие

10:41 | 23.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на телеком оборудване Nokia Corp. повиши годишната си прогноза след като се върна към печалбата през третото си фискално тримесечие, пише Wall Street Journal.

Успехът отчасти се дължи на ръста от 13% в приходите, като финландската компания разширява високоскоростните си мобилни мрежи в Северна Америка и Китай. Приходите се увеличават до 3,32 млрд. евро – сума, по-висока от очакваните 3,02 млрд. евро.

Компанията отчита нетна печалба в размер на 747 млн. евро, в сравнение със загубата от 91 млн. евро през тримесечието, приключващо в края на септември миналата година. Добрите резултати сега са подкрепени от голям данъчен счетоводен приход.

„Напредъкът ни е голям, а в четири от шестте ни региона има увеличение на продажбите“, твърди главният изпълнителен директор на Nokia Раджив Сури.

Nokia актуализира прогнозата си за годината и разкри, че очаква маржът на оперативната печалба за цялата година да е малко над 11%. По-рано компанията твърдеше, че не очаква той да достигне двуцифрени стойности.

Компанията потвърди, че очаква нетните продажби на мрежовото ѝ подразделение да нараснат на годишна база през втората половина на 2014 г.

Докато говори за представянето на мрежовия бизнес на компанията, Сури го описва като „напълно удовлетворяващ“.

Nokia ще назначи Шон Фернбек за нов президент на подразделението HERE. Той е бивш изпълнителен директор на Tom Tom N.V., който се присъедини към HERE по-рано тази година и ще наследи Майкъл Халбер, който се оттегли през август.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още