IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NYSE ще направи пробно пускане на Snap

Целта е да добие предварителна представа за IPO-то, което се очаква да бъде най-голямото технологично от пет години

21:48 | 23.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фондовата борса в Ню Йорк (NYSE) ще проведе пробно пускане на първичното публично предлагане (IPO) на Snap в събота, сочи съобщение от миналата седмица до трейдърите. Целта е да добие предварителна представа за IPO-то, което се очаква да бъде най-голямото технологично от пет години, съобщава Ройтерс.

В имейл до трейдърите борсата казва, че ще предложи „тестова възможност през уикенда“ на 25 февруари, за да могат компаниите да „изпробват своята логика за търговия с IPO-то“. Тя насърчава всички фирми да участват като изпратят примерни данни за потока от поръчки, който очакват да получат от клиентите си.

Залозите са високи за NYSE по отношение на управлението на внимателно следеното IPO на Snap, която е собственик на приложението за снимки Snapchat. Дори най-малкият проблем може да опетни репутацията на NYSE, казват източници от индустрията.

„Това е голяма сделка и те очевидно искат да са сигурни, че всичко ще мине по план – не можете да ги обвинявате за това“, казва Кен Полсари, директор на отдела за NYSE в O'Neil Securities в Ню Йорк. „Те искат да са сигурни, че системите работят и че няма грешки или бъгове в системата“.

NYSE, която е собственост на Intercontinental Exchange, не организира пробни поскания за всички IPO-та. Тя обаче прави изключение за големите, високопрофилни предлагания, например Twitter през 2013 г. и Alibaba Group през 2014 г.

Това важи особено много откакто Nasdaq получи силни критики заради проблемното IPO на Facebook през май 2012 г. Технологиите на Nasdaq се оказаха неподготвени за нивото на търсене на акциите на Facebook, което доведе до проблеми – нещо, което може да бъде избегнато с пробно пускане.

Избирането на NYSE от Snap миналия месец бе победа за борсата, която се бори усилено за вписването наравно с Nasdaq.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още