IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pandora отчита забавяне на ръста на броя нови потребители

Компанията твърди, че иска да увеличи значително потребителската си база в САЩ

17:47 | 24.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pandora.com</em></p>

Снимка: www.pandora.com

Най-голямата интернет радио услуга в света Pandora Media Inc. отчита забавяне на ръста на броя на потребителите до 5,2% през третото си фискално тримесечие, пише Bloomberg.

Активните потребители на базираната в Оукланд, Калифорния, компания, са се увеличили от 72,7 млн. души до 76,5 млн. души миналата година, когато услугата отчете 25% увеличение на броя на потребителите.

През юни потребителите останаха на ниво от 76,4 млн. души, а след това се увеличиха със 7,5%.

Цените на акциите на Pandora спаднаха с 8,7% по време на вчерашната търговия. Статистическите данни за потребителите в момента са в центъра на вниманието на инвеститорите, тъй като компанията среща сериозни конкуренти – от Apple до Google. Pandora се фокусира върху превръщането потреблението в приходи, твърди главният финансов директор на компанията Майк Херинг.

"Трябва да започнем да монетизираме на първо място, преди да се стремим към растеж на броя на слушателите“, коментира той. „Ние сме сравнително нови в този маркетинг и имаме амбиции да увеличим значително потребителите си в САЩ“.

Фирмата, която започна брандинг кампания през септември, съобщава, че приходите и печалбата ѝ надминават прогнозите на анализаторите. Очакваните от нея резултати за четвъртото тримесечие също надхвърлят прогнозите.

През третото фискално тримесечие Pandora отчита 42% руст на продажбите до 239,6 млн. долара. Анализаторите очакваха сумата да достигне 238,5 млн. долара. Мобилните устройства, на които 84% от потребителите на Pandora слушат радиото, носят 78% от общите приходи на компанията.

Печалбата, с изключение на някои елементи, е 9 цента на акция, а анализаторите очакваха тя да достигне 8 цента на акция.

Общият брой слушателски часове се увеличава с 25% до 4,99 млрд. спрямо година по-рано.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още