IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарната оценка на PayPal достигна 44 млрд. долара

Тази година компанията се отделя окончателно от eBay, както беше планирано

16:43 | 07.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Пазарната оценка на PayPal като самостоятелна компания достигна 44 млрд. долара преди отделянето ѝ от eBay, което е планирано за по-късно този месец, пише Financial Times.

Акциите на PayPal започнаха да се търгуват в понеделник сутрин и достигнаха цена от 36,40 долара.

Това означава, че PayPal представлява около 60 на сто от пазарната капитализация на eBay. Акционерите в eBay ще получат по една акция на PayPal за всяка на eBay, когато двете се разделят официално на 20 юли.

След като дълго време обясняваха колко е важно двата бизнеса да останат заедно, ръководителите на eBay обявиха миналата година, че през 2015 г. планират да разделят PayPal и eBay в две отделно търгувани публични компании.

От понеделник акциите на eBay са достъпни в два варианта - с право за получаване на акции от PayPal след реорганизацията на дружеството, както и без такава възможност. Официалното разделяне на двете компании ще стане на 20 юли, като е предвидено акционерите на eBay да получат по една акция от PayPal за всяка, притежавана от интернет търговеца.

PayPal вече бе борсова компания - тя проведе първично публично предлагане (IPO) през 2002 г., а след това eBay придоби компанията за 1,3 милиарда долара. Според редица анализатори разделянето на eBay и PayPal ще направи двата бизнеса по привлекателни за поглъщане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още