IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден удар за Samsung - сега с експлодиращи перални машини

Става дума за устройства, произведени между 2011 и 2016 г.

12:24 | 29.09.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics, която вече започна глобално изтегляне на смартфона си Galaxy Note 7 заради технически проблеми, обяви, че води преговори с американски регулатор във връзка с потенциални проблеми, свързани с част от пералните машини на компанията, предава Ройтерс.

Южнокорейският технологичен гигант обяви това, след като Комисията за безопасност на потребителските стоки в САЩ (CPSC) отправи предупреждение, че част от пералните машини на фирмата имат дефекти. Малко преди това да се случи, някои медии писаха, че е имало случаи на експлодирали устройства. 

Пералните машини, които се отварят отгоре, са произведени между март 2011 г. и април 2016 г., обявиха от компанията и CPSC.

"В редки случаи засегнатите бройки могат да извършат ненормални вибрации, които да създадат риск от нараняване или повреда на имуществото при пране на по-обемни и водоустойчиви продукти“, посочват от Samsung на уебсайта си.

Компанията заяви, че потребителите, притежаващи въпросните модели, трябва да използват по-ниска скорост при прането на такива материи.

Samsung не споменава кои точно са моделите, но е помолила потребителите да проверят серийните номера на пералните, за да установят дали не са от дефектните. Не е известно и колко са дефектните бройки и дали са само в САЩ.

Същевременно Samsung се изправя срещу американски потребители, които са подали иск в съд в Ню Джърси на 12 август, в който посочват, че пералните им машини са „експлодирали при нормална употреба“. От компанията не са отговорили веднага на запитването за коментар по темата.

Всичко това се случва, след като компанията обяви на 2 септември, че изтегля от 10 пазара поне 2,5 млн. смартфона Galaxy Note 7. Причината за това е дефект в батериите на някои от устройствата, поради който те се самозапалват.

Днес Samsung обяви, че очаква до 1 октомври да възстанови повече от 80% от изтеглените смартфони, продадени в Южна Корея, когато планира да поднови продажбите на устройството на вътрешния си пазар.

Samsung отправи призив към всички потребители, закупили от проблемните телефони, да върнат устройствата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още