IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правосъдното министерство е похарчило над 10 млн. лв. за електронно управление

6,2 млн. лева от тези средства са от бюджета на ведомството, а останалите - от международни програми и европейски фондове

11:09 | 25.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Разходите, които Министерството на правосъдието е направило за внедряването на електронно управление в периода 2014 - 2016 г., възлизат на малко над 10 млн. лева. Това става ясно от писмен отговор на ресорния министър Цецка Цачева на въпрос на депутатите Георги Свиленски и Димитър Данчев.

Документът е публикуван в деловодството на Народното събрание. Двамата депутати са внесли подобен въпрос към всички министри, но засега отговор е дало само ведомството, ръководено от бившия председател на Народното събрание.

От справката е видно, че 6,2 млн. лева от разходените средства са от бюджета на министерството. Останалите пари идват от европейски фондове и международни програми. Основната част от средствата са насочени към Политика в областта на правосъдието (85,6%), а останалите - към Политика в областта на изпълнение на наказанията.

4,6 млн. лева от направените през този период разходи за внедряване на новите технологии в сектора са насочени към Агенцията по вписванията. Те са инвестирани за развитието на търговския регистър, както и по различни програми, целящи по-добро обслужване на гражданите и бизнеса.

Централната администрация на Министерството е похарчила 3,2 млн. лева за изпълнението на пет проекта. Те са свързани с разработването на информационни системи в различните дирекции, както и за развитие на системата за електронно правосъдие.

От детайлната справка на министъра е видно, че част от средствата са вложени в закупуването на софтуерни продукти и техните лицензи, хардуер и технически услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още