IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекрачва ли Uber границата?

Според съоснователя на PayPal компанията е готова да разбие много правила в бизнеса

14:55 | 20.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Услугата за споделено пътуване Uber е компанията, която предизвиква най-много етични въпроси в Силициевата долина, твърди съоснователят на PayPal Питър Тиел, който е и инвеститор в конкурента на Uber – Lyft.

Милиардерът посочва, че Uber е на ръба да прекрачи границата, пише CNN.

"Понякога хората, които нарушават правилата, печелят, а понякога просто отиват прекалено далече“, допълва Тиел.

Коментарите му се появиха точно преди последния скандал, когато вицепрезидентът на Uber Емил Майкъл пожела да злепостави журналисти, които пишат негативно за компанията.

Uber беше остро критикувана, след като новината за това беше публикувана в Buzzfeed. Според уебсайта Майкъл е споменал идеята по повод жена репортер, която се е изказала много критично за Uber. Решението на Майкъл е "да покаже на медиите какъв е вкусът на лекарството, което те самите изписват".

Майкъл е вярвал, че говори, без да бъде записван по време на вечерно парти.

По думите му тези изказвания не отразяват действителните му виждания и нямат връзка с мнението му или с подхода на компанията.

„Те бяха грешни, независимо от обстоятелствата, и аз съжалявам за тях“, коментира Майкъл.

Това е поредният удар срещу Uber напоследък. Компанията е критикувана за отношението си към шофьорите, агресивния подход към конкурентите и дори е обвинявана в сексизъм.

Въпреки, че компанията е оценявана на 18 млрд. долара, криките започват да предизвикват сериозни дискусии в Силициевата долина.

От гледна точка на Тиел повечето технологични компании поемат големи рискове, но Uber е в различна категория, когато става дума за тези бизнес тактики. На въпроса кои други компании са прекрачили границата, Тиел посочва Napster.

“Napster е компания, която разби всички правила“, категоричен е той.

От своя страна Uber все още не е коментирала изявлението на инвеститора в Lyft. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още