IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на GoPro се сринаха почти наполовина

Очакванията на анализаторите обаче бяха силно занижени заради по-слабото търсене на камерите на компанията

12:07 | 28.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Приходите на производителя на камери GoPro за тримесечието се свиха с 47,4%, но надминаха очакванията на анализаторите, които бяха силно занижени заради по-слабото търсене на камерите на компанията, предава Ройтерс.

Цената на акциите на фирмата скочи с 2,4% по време на следборсовата търговия в сряда.

Приходите на GoPro спаднаха до 220,8 млн. долара през второто тримесечие, което завърши на 30 юни, от 419,9 млн. долара година по-рано. Средната прогноза на аналзиаторите беше за приходи в размер на 194,3 млн. долара според Thomson Reuter I/B/E/S.

Това е с около 20% по-ниска сума от оценката от 5 май, когато GoPro отчете резултатите за първото си тримесечие и отложи пускането на пазара на своя дрон Karma до коледните празници. 

Компанията, чиито камери се ползват от хора, които карат сърф, ски и се занимават с екстремни спортове, твърди, че броят на устройствата, които е продала през второто тримесечие, е нараснал с 8 на сто до 759 хил. спрямо първото тримесечие.

Средната цена на продуктите се е увеличила 11% спрямо миналото тримесечие и с 14% на годишна база.

Въпреки тези резултати GoPro запази прогнозата си за годишни приходи в диапазона 1,35-1,5 млрд. долара. Анализаторите очакват сумата да достигне 1,34 млрд. долара.

GoPro отчете загуба в размер на 91,77 млн. долара, или 66 цента на акция, за второто тримесечие, в сравнение с печалбата от 35,03 млн. долара, или 24 цента на акция, година по-рано.

Като се изключат някои елементи, GoPro е загубила по 52 цента на акация през последното тримесечие, което е по-малко от очакваните от анализаторите 58 цента на акция. 

Още подобни новини вижте в коментара на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още