IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рийд Хейстингс: Фокусът на Netflix не е само върху мобилните устройства

Видео стрийминг услугата е готова да се адаптира и да предлага съдържание за екрана, който най-много предпочитате

21:33 | 27.02.17 г.
<p>
	Рийд Хейстингс по време на&nbsp;Mobile World Congress в Барселона. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Рийд Хейстингс по време на Mobile World Congress в Барселона. Снимка: Ройтерс

„Сигурен съм, че хората няма да спрат да гледат видео на голям екран. Но това не означава, че мобилната телевизия няма да става все по-добра. С времето ще виждаме все повече неща, които ще можем да гледаме на всички видове екрани“, заяви основателят и главен изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс в рамките на специалното си участие на Mobile World Congress в Барселона.

По думите му фактът, че все повече хора гледат видео с изключително високо качество на мобилните си устройства, е свързан с това, че „днешните екрани са страхотни и можете да видите дълбочината на картината дори на смартфона си“.

Хейстингс подчерта всичко това във връзка с коментара си, че Netflix не създава съдържание, което е конкретно насочено към мобилните устройства. Целта на компанията е да достигне до максимален брой потребители, през какъвто екран предпочитат те.

Доказателство за това е, че компанията снощи се сдоби с първия си „Оскар“ за късометражната документална лента „Белите каски", която разглежда темата за случващото се в Сирия.

Mobile World Congress„Гледайки това, се замислих колко глупаво е да се оплаквам, когато чакам на опашка за кафе, и колко глупави са всички тези проблеми, на фона на това, което виждаме в Сирия“, коментира той.

Във връзка с това компанията продължава да инвестира в сървъри и друго оборудване, за да може да предоставя видеото по най-добрия начин, дори на места, на които интернет връзката не е достатъчно добра.

„Очаквам стрийминг технологиите да продължат да се развиват“, коментира Хейстингс, подчертавайки, че на пазара вече има много играчи, което подпомага развитието му.

Всъщност Netflix е готова да се адаптира към всичко, което се задава в технологичния свят, независимо дали виртуалната реалност наистина набере сили, или не.

Запитан за това дали пиратството продължава да е толкова голям проблем, както беше преди десетилетие, Хейстинг обясни, че все повече потребители предпочитат да залагат на евтините легални услуги, което до известна степен ограничава пиратството.

Следете всичко по-важно от конгреса в Барселона от специалния ни пратеник Елена Кирилова тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още