IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководителят на китайското звено на Airbnb се оттегля

Той напуска поста само четири месеца след назначението си

14:07 | 24.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръководителят на китайския бизнес на Airbnb напуска поста си само 4 месеца след като беше назначен, потвърждава компанията. Това е най-новата промяна в ръководството на звеното, което оперира в една страна, в която жителството и движението на хора са регулирани, предава Ройтерс.

Хон Гъ, който преди това е работил в Google и Facebook, напуска, за да поеме нова роля. Airbnb все още не е обявила кой ще бъде негов заместник.

От Ройтерс не са открили Гъ за коментар във вторник сутрин.

Airbnb се сблъсква с все по-големи предизвикателства от регулаторите в Китай, където движението между градовете е внимателно следено и се изисква хората да регистрират временния си престой в местните полицейски звена.

През миналата седмица компанията обяви, че нейният съосновател Нейтън Блекарчик ще стане председател на китайското подразделение, което се конкурира срещу услуги като Tujia.com и Xiaozhu.com.

Освен това Airbnb обяви, че планира да удвои броя на служителите си в Китай през следващите години и представи новите си стандарти за качество.

Този месец китайските власти забраниха обявите в приложения за краткосрочно наемане на жилища в централната част на Пекин по време на 19-ия Конгрес на Комунистическата партия – политическо събитие с повишено полицейско присъствие.

Airbnb, която има около 120 хил. обяви в Китай, освен това трябва да се съобразява в с киберзакона в страната, който беше въведен през 2016 г. и който изисква данните на потребителите да бъдат съхранявани на местно ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още