IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung създава фонд в подкрепа на малките доставчици

Компанията следва призивите на президента на Южна Корея в подкрепа на малкия бизнес

11:14 | 26.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics ще създаде фонд на стойност 500 млрд. вона (445 млн. долара), за да помага на малки доставчици. Всичко това показва първите стъпки, които компанията прави, на фона на призивите на президента на страната Мун Дже Ин в защита на малкия бизнес, предава Ройтерс.

Мун встъпи в длъжност този месец, обещавайки да обуздае семейните конгломерати, които доминират в четвъртата по големина икономика в Азия.

Наричайки себе си “президент на работните места”, той също така коментира, че иска да изтласка на заден план временните работи на договор, да повиши минималната работна заплата и да намали работните часове.

Samsung Electronics обяви, че фондът ще позволява на нейните доставчици да заемат средства без лихва за една година, така че поддоставчиците да могат да получават парите си веднага. Фондът ще работи до май 2020 г.

Технологичният гигант е решил да създаде фонда след срещи с доставчиците в края на миналата година, обявиха от Samsung.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още