IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP започва да буксува

Компанията се радваше на успешни две тримесечия тази година, но сега не успя да изпълни очакванията на анализаторите

09:54 | 19.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-високо оценената европейска технологична компания SAP отчете забавяне на ръста на приходите през третото тримесечие след силно първо полугодие. Печалбата ѝ пък се оказа малко под очакванията на анализаторите, предава Ройтерс.

Основната печалба, като се изключат някои специални елементи, е нараснала с 4 на сто до 1,64 млрд. евро (1,94 млрд. долара) при постоянни валути, посочва SAP. Това се оказа под сумата от 1,69 млрд. евро, очаквана от анализаторите, анкетирани от Ройтерс.

Въпреки това компанията показа увереност, че ще изпълни или надхвърли финансовите си цели за годината.

Приходите на германския софтуерен разработчик са нараснали с 8% до 5,59 млрд. евро спрямо година по-рано, което се оказа под основната прогноза за 5,71 млрд. долара, направена от 16 анализатори.

SAP отчете двуцифрен растеж на приходите през първите две тримесечия на 2017 г.

Приходите от абонаментите за облачни услуги и поддръжка са скочили с 27 на сто през третото тримесечие до 938 млн. евро, като се изключат валутните колебания, в сравнение с 29%, колкото беше средната прогноза.

Традиционният бизнес на компанията с лицензи за софтуер и поддръжка е увеличил приходите с 4 на сто до 3,72 млрд. евро. Анализаторите очакваха 2,2% растеж.

Главният изпълнителен директор на SAP Бил Макдермот е оптимист за четвъртото тримесечие, като коментира, че облачните резервации са скочили с 35% на годишна база в рамките на текущия период.

„Печелим дял спрямо нашите конкуренти. SAP расте бързо в облака“, коментира той по време на срещата си с инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още