IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Lenovo обяви, че ще изпълни целта за продажбите или ще напусне

Изпълнителният директор на компанията Ян Юенцин призова инвеститорите за търпение

15:52 | 20.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на китайската технологична компания Ян Юенцин призова за търпение, докато се опитва да накара топ производителя на персонални компютри да се върне към растеж. За първи път обаче той публично обяви, че ще се оттегли като председател и главен изпълнителен директор, ако не успее да изпълни ключовата цел за продажбите, пише Bloomberg.

Ян, който помогна за издигането на Lenovo до най-големия производител на персонални компютри в света и помогна за придобиването на Motorola и на сървърния бизнес на IBM, сега залага на изкуствения интелект. Той иска в следващите три до четири години да инвестира 1 млрд. долара в проучвания в тази сфера, с което присъединява компанията към надпреварата с доста по-големи играчи като Alibaba Group Holding и Tencent Holdings. Всички те се борят за създаването на следващото поколение интелигентни потребителски устройства.

В по-близко бъдеще той възнамерява да превърне онлайн продажбите на компанията в истинска сила в сферата на електронната търговия, която може да донесе 80 млрд. юана (12 млрд. долара) годишни приходи в рамките на три години. Ян заяви, че се надява да постигне това чрез JD.com, втората по големина платформа за онлайн продажби в Китай и най-големият конкурент на Alibaba.

Това е целта, която Ян иска да изпълни, като в противен случай ще напусне поста.

"Не искам да се оттеглям. Уверен съм, че можем да постигнем това. Не е нещо притеснително“, обясни той в интервю, след като разкри прототипите на нови устройства на Lenovo по време на годишното събитие на компанията Lenovo World. Сред тях е умна колонка с дигиталния асистент Cava, очила за виртуална реалност и нови лаптопи.

„Инвеститорите трябва да са по-търпеливи. Ако искате да видите резултатите, ще е нужно време“, допълни Ян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още