IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шерил Сандбърг влиза в управителния съвет на SurveyMonkey

Компанията продължава да си търси главен изпълнителен директор след смъртта на Дейв Голдбърг

15:49 | 07.07.15 г.
<p>
	Шерил Сандбърг. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Шерил Сандбърг. Снимка: архив Ройтерс

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг ще стане член на управителния съвет на SurveyMonkey, компания за онлайн запитвания, която беше управлявана от покойния ѝ съпруг Дейв Голдбърг, предава Ройтерс.

SurveyMonkey e частна компания, оценена на 2 млрд. долара. В управителният ѝ съвет вече влиза и Дейвид Еберсман, главен изпълнителен директор на компанията Lyra Health и бивш главен финансов директор на Facebook. Еберсман заемаше поста в социалната мрежа по време на нейното първично публично предлагане през 2012 г.

Новите назначения са отразени в сайта на базираната в Пало Алто, Калифорния, компания.

Управителният съвет търси нов главен изпълнителен директор на SurveyMonkey, който да наследи Голдбърг. Той почина при инцидент, докато беше на почивка със съпругата си в Мексико през май. Голдбърг стоеше начело на компанията от 2009 г.

В изявление, направено в понеделник, Сандбърг заяви, че е наблюдавала как Голдбърг и екипът му изпълняват “мисията си да помагат на хората да вземат по-добри решения” и тя очаква с нетърпение да започне да помага “за реализирането на визията на Дейв за изграждането на компания, която ще отразява начина, по който ще правим бизнес години напред”.

Сандбърг е вторият най-голям акционер в SurveyMonkey след Tiger Global Management. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още