IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шофьорите на Uber в Йоханесбуг са подложени на тормоз

Компанията беше принудена да извика полицията, за да се справи със заплахите

19:40 | 06.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Шофьорите на Uber в Йоханесбург, Южна Африка, са изправени пред тормоз след протеста на таксиметровите водачи, които се конкурират с тези на американската услуга, пише Bloomberg.

Uber се е свързала с полицията и е наела охрана, за да помогне за справяне със заплахите от страна на таксиметровите шофьори в мола Sandton City и на гара Sandton Gautrain в северната част на града, обявиха от базираната в Сан Франциско компания.

Жена, която е шофьор на кола на Uber, е била “твърде изплашена”, след като е била заплашена с пистолет от таксиметров водач във финансовия център.

Имаше “малка ескалация” на случаите на сплашване след малкия протест, който протече без насилие в петък, заяви говорителят на Uber Afrika Саманта Алънбърг. Uber води преговори с асоциациите на таксиметровите шофьори от началото на годината, за да намери начин да си партнира с тях, обясни фирмата в официално изявление.

Uber е изправена пред лошото отношение на таксиметровите оператори по света от основаването си през 2009 г., тъй като е смятана за по-евтина и по-бърза услуга.

Компанията, която свързва шофьори с пътници чрез мобилно приложение в повече от 300 града по света, беше предмет на ожесточени спорове в Париж миналата седмица. Тя преустанови своята услуга UberPop в страната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още