IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens създава развоен център за роботика в Китай

Азиатската страна отдавна твърди, че роботиката е важен приоритет за нея

14:56 | 14.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската компания Siemens обяви, че създава център за проучвания в сферата на роботиката, който ще се намира в Китай – най-големия пазар за индустриални роботи в света, предава Ройтерс.

Китайското правителство е заявявало, че роботиката е негов стратегически приоритет, като част от усилията за насърчаването на технологичните иновации в производството.

Новият център на Siemens в Tsinghua University в Пекин ще се фокусира върху комбиниранeто на механика и електроника, колаборацията между човек и робот, както и използването на изкуствен интелект в роботиката, обяви германската фирма.

"Siemens прави значителни инвестиции в бъдещето на Китай, партнирайки си със страната и с много потребители по пътя към дигитализацията“, коментира главният технологичен директор Роланд Буш.

Siemens генерира около 14% от продажбите си от подразделението за индустриален хардуер и софтуер. Това е един от най-бързо растящите ѝ бизнеси. Сред другите се нареждат енергетиката, транспорта и здравеопзването.

Китай е една от най-големите локации на компанията от гледна точка на проучванията и развитието на проекти. В страната има повече от 20 подобни центъра и повече от 4500 нейни инженери и учени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още