IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софтуерната фирма "Онтотекст" сключи партньорство с американската Keen Analyts

Съвместната работа ще улесни използването на семантични технологии от бизнес организациите

17:08 | 31.07.15 г.
Софтуерната фирма "Онтотекст" сключи партньорство с американската Keen Analyts

Българската софтуерна компания “Онтотекст” АД, която работи в сегмента на семантичните технологии, разкри, че е сключила глобално партньорство с американската Keen Analytics. То има за цел да улесни използването на семантични технологии от бизнес организациите. Съвместната работа на двете фирми ще предостави на компаниите по-добър поглед върху клиентите и техните пазари, както и върху новите тенденции, посочват от “Онтотекст”.

Българската компания е част от групата на “Сирма Груп Холдинг” АД, която през септември ще направи своя борсов дебют на БФБ-София.

Партньорството предвижда RDF-базираната база данни на “Онтотекст”, наречена GraphDB, да бъде обединена с професионалните и консултантските услуги на Keen Analytics, които са фокусирани върху семантични и онтологични анализи на бизнес информация.

Софтуерът на българската фирма ще бъде интегриран и с обучителните услуги на американската компания, като ще бъде оптимизиран достъпът до данни за нейните клиенти. “Онтотекст” ще предлага обучения и видео материали, които са създадени от Keen Analytics, като се очаква в резултат от партньорството GraphDB да стане по-достъпна за бизнес клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още