IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony залага на персонализация и иновация

Компанията пусна в България новия си телефон от висок клас Xperia X Performance

14:42 | 29.06.16 г.
<p>
	<em>Snimka: www.sonymobile.com</em></p>

Snimka: www.sonymobile.com

Персонализираните продукти и иновациите стоят в основата на стратегията за развитие на Sony, коментира Димитър Малчев, търговски и маркетинг директо на Sony Mobile за България.

По думите му компанията има три основни фокус зони в момента - камерите, издръжливостта на батериите на устройствата и възможностите за асистиране на потребителя чрез различни решения.

Компанията даде заявки за насочването си в сферата на интернет на нещата още на Mobile World Congress в Барселона и ще продължи да се развива в тази посока, уточни Малчев.

Той посочи, че серията придобивания, които Sony направи в последните месеци, подсказват, че компанията има за цел да работи повече за развитието на предикативните технологии. Припомняме, че през май компанията разкри, че обединява сили със стартъпа Cogitai, а целта ѝ е да се насочи повече към изкуствения интелект и възможностите, които той предлага в полза на потребителя.

Малчев обяви още, че в края на юни - началото на юли тази година Sony пуска на пазара четири нови устройства от серията X. У нас ексклузивно в магазините на Vivacom вече се продава смартфонът Xperia X Performance, който разполага с предикативен хибриден автофокус. Малчев подчерта, че скоростта на автофокуса е 0,6 секунди, което е двойно по-бързо от този на предходния модел.

Хибридният фокус предсказва и следва движенията на обекта, уточниха още от Sony. Сред предимствата на устройството е и предната му камера, която дава добра осветеност дори и при по-слаба светлина.

X Performance всъщност е висок клас устройство, което работи с процесор Snapdragon 820 на Qualcomm и има 3 GB RAM. Мястото за съхранение на данни, което предлага, е 16 GB, а екранът му е 5-инчов.

По думите на Малчев идеята на Sony е да се фокусира върху по-доброто представяне на телефоните, ето защо устройството работи с по-бърз графичен процесор, предполагащ по-добро качество на стрийминга, без насичане и с по-добри цветове, както и по-бързото сваляне на файлове.

Xperia X Performance работи с технологията QNovo, която сканира батерията и преценява кога да зарежда телефона. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още