IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община демонтира 28 билборда

Премахването се е наложило, защото фирмите, поставили рекламните елементи, не са платили дължимите по договор обезщетения

15:53 | 22.08.11 г.
Столичната община демонтира 28 билборда

Общо 28 рекламни пана, разположени върху публична общинска собственост, е демонтирала Столичната община за периода от 9 до 22 август, съобщиха от общината.

Заедно с отстранените преди последните проверки общият им брой достига 43.

Билбордовете са били разположени около Националния дворец на културата, булевардите ”Драган Цанков,.”Евлоги и Хрлисто Георгиеви”, ”Цариградско шосе” и ”К. Величков” и в районите „Младост” и „Студентски”.

Демонтирането на билбордовете се е наложило, след като от октомври 2010 г. досега фирмите, поставили рекламните елементи, не са заплатили дължимите обезщетения по сключени споразумения с общината или е изтекъл срокът на разрешителните за поставянето им, се казва в съобщението на общината.

Съставени са били констативните актове, въз основа които са издадени заповеди за доброволна премахване на съоръженията съгласно Закона за устройство на територията(ЗУТ), а на фирмите нарушители им е бил даден 15 дневен срок за доброволно демонтиране, който не е бил спазен, съобщават още от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още