IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световното първенство по футбол за жени взриви Twitter

Рекорд за съобщения в секунда по време на финала е отчетен в системата за микроблогване

16:28 | 19.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Триумфът на японките предизвика истински бум в Twitter. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Триумфът на японките предизвика истински бум в Twitter. Снимка: Ройтерс

Докато японки и американки се бореха за световната футболна титла на първенството на планетата в Германия, запалени фенове от цял свят дискутираха срещата в интернет. И се оказа, че интересът е бил не просто голям. Той е бил рекорден, предаде Wired.com.

По време на всички 120 минути редовно време и продължения плюс последвалите дузпи, толкова много хора са писали в Twitter за двубоя, че се е стигнало до 7196 съобщения в секунда. Предишният рекорд беше поставен в новогодишната нощ в Япония – 6939.

При сравнение със събития от световно значение новият рекордьор се представя доста впечатляващо. Убийството на Осама бен Ладен е провокирало 5100 Twitter съобщения в секунда в часовете след обявяването на новината. 



 

По отношение на други спортни събития, четвъртфиналът на Копа Америка между Парагвай и Бразилия достигна до 7166 съобщения в секунда, а тазгодишният финал на шампионата по американски футбол Супербоул събра 4096.

Още новини за технологии четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още