IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът оневини настоящия и бившия шеф на КРС

Прокуратурата ще обжалва решението на Софийския градски съд

16:25 | 17.03.11 г.
Съдът оневини настоящия и бившия шеф на КРС

Софийският градски съд (СГС) призна за невинни настоящия и бившия изпълнителен директор на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) – Веселин Божков и Георги Александров.

Двамата бяха подсъдими за престъпления по служба. Според обвинението те не са изпълнили законовите си задължения, като не са издали заповеди, с които да спрат чeстота на радио, излъчващо в нарушение на нормите.

Срещу честотата е била подадена жалба до Върховния административен съд, припомня Dnes.bg.

Обвинението счита, че Александров и Божков са извършили това умишлено, с цел да набавят облаги за няколко фирми.

По-рано прокуратурата поиска двамата да бъдат осъдени на по две години условно, както и да не заемат държавни длъжности за две години.

На съдебното заседание присъства и радиожурналистката Илиaна Беновска, която е свидетел по делото. Тя бе глобена с 500 лв., защото отказа да напусне залата, след като й бе наредено от председателя на съдебния състав.

След края на заседанието наблюдаващият прокурор по делото Севдалин Цанков заяви, че ще протестира решението пред Софийския апелативен съд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още