IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичната индустрия може да даде тласък на Великобритания след Brexit

Тереза Мей ще представи днес новата стратегия на страната

09:33 | 23.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Планът на правителството на Великобритания за преструктуриране на икономиката на страната, за да може тя да се адаптира към Brexit, ще бъде обявен през тази седмица, обяви премиерът Тереза Мей в неделя, подчертавайки, че технологичният сектор е един от тези, които могат да донесат растеж. Освен това Мей заговори за създаването на нова стратегия за образование в тази област, предава Ройтерс.

Премиерът направи ребалансирането на разчитащата предимно на услуги икономика един от топ приоритетите си, след като зае поста през миналия юли. Тя смята, че това е начин страната да се справи с икономическото влияние на излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС), както и да ангажира отново обезверените избиратели от работническата класа.

Тя ще обяви плановете на правителството за “модерна стратегия”, като всичко това ще влезе в документ, който ще бъде пуснат за обсъждане от индустрията.

Пред BBC тя коментира, че въпросите в момента са няколко. На първо място - кои са успешните сектори и какво може да бъде направено, за да се насърчи техният растеж? Каква икономика иска страната за своето бъдеще?

Тя се позовава на примери, свързани с технологиите за създаване на батерии, в които смята, че Великобритания има конкурентно предимство, но твърди, че има още много за вършене, за да се насърчат науката и иновациите.

Отново в неделя Мей обяви новия фокус и по-високите инвестиции в образование в областта на технологиите, което има за цел да реши проблема с липсващите основни умения в редица области, като математиката.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още